HANDICAPRIDNING

Mere end 25 års erfaring med handicapridning

Askov Ridecenter har gennem mere end 25 år haft ryttere med mange forskellige handicap.
Vi har utroligt gode erfaring med deres udvikling. Næsten alle de handicappede personer, der gennem årene har modtaget undervisning på Askov Ridecenter har haft succesfulde forløb med vores specielt tilrettelagte undervisning. Hvad end handicappet er af fysisk eller psykisk karakter, så aktiverer og styrker ridningen dem både motorisk, muskulært, og socialt. Derudover styker ridning også tonus til kroppen.

Alle handicappede kan nyde utrolig stor hjælp af hestens store empati og stimulering af muskulaturen og nervebanerne. Denne påvirkning åbner op for forntallapperne som gør indlæring mulig.

 

Hvad er succes?

Det er et vidt begreb og afhænger helt og aldeles af den enkeltes formåen, ønsker og potnetiale. Hvad end succeskriteriet er at få mere ro i kroppen, styrke muskulaturen, udvikles sprogligt, eller at udvikle gangfunktionen, sine læsefærdigheder, sin koncentration, samt velvære og selvværd eller noget helt andet, så kan ridning på Askov Ridecenter være det helt rigtige valg.

 

Faglig stolthed

Harriet Nielsen står i spidsen for Askov RIdecenter og udviklingen med de handicappede gennem ridning har altid været et af hendes store fokuspunkter. Hun er uddannet handicapinstruktør og har arbejdet med handicappede ryttere i alle afgrene - fysisk/psykisk handicappede, meget dårligt fungerende uden sprog, stærkt autistiske, downs syndrom, hjerneskadede, spastikkere, sklerose, halvside lammede ( hjerne blødninger/blodpropper), ADHD og angst m.m. -  i mere end 25 år.

"Det er altid et utroligt spændende forløb, at have med handicappede at gøre. Første gang mange af dem kommer på Askov Ridecenter kan de have store problemer, og disse problemer er oftest vidt forskellige og helt individuelle. Derfor skal der altid tænkes på den enkelte. Det er med til at gøre det spændende og udfordrende at arbejde med handicappede. Men mest af alt glæder det mig at se, hvor utrolig meget vi er i stand til at skubbe dem i en positiv og udviklende retning."

 

Vores tilgang

På Askov Ridecenter arbejder vi altid meget struktureret og med en venlig og positiv tilgang, men også med en del regelsæt, som skal overholdes, for at der er ro og forudsigelighed samt respekt for dyrene.

Langt de fleste har en fast hjælper (en af vore dygtige medarbejdere, hvoraf flere er pædagoger og med uddannelse inden for heste og special-området).

Vores koncept er, at alle starter ridetimen i stalden med at hilse på deres hest, strigle hesten, nusse lidt med den, sadle den op og derefter ride i ca. 30 min., hvorefter hesten sættes tilbage i stalden. Det giver en god kontakt til og tryghed ved hesten og vi kan arbejde med at bruge venstre hånd på venstre side og højre på højre side og meget mere, der alt sammen er med til at styrke den enkelte.

 

Undervisningen

Undervisningen fokuserer meget på at aktiverer og stimulerer rytterens muskulatur og nervebaner. Dette gøres lige fra rytteren møder personalet og hesten i stalden, hvor opsadling, klargøring og omgang med hest og personale aktiverer rytteren både motorisk, muskulært og socialt. 

Under selve rideundervisningen fokuseres på mange forskellige ting, der alle har til formål at gavne og udvikle den enkelte. Det sker eksempelvis gennem gymnastikøvelser på hesteryg, selv at skulle styre hesten (over tid og afhængigt af niveau og evner), samtale med underviseren og hjælperen og meget mere.

 

Special Olympics

Som tidligere nævnt har Askov Ridecenter haft utallige succeshistorier med handicapridning. Nogle meget konkrete eksempler er de af vores handicapryttere, der ikke blot har deltaget, men også vundet medaljer med hjem til Danmark ved Special Olympics.

Askov Ridecenter har gennem flere år formået at kvalificere flere af deres handicapryttere til Special Olympics. Disse kvalifikationer har budt på en masse gode oplevelser for den handicappede og de medrejsende tilhøngere og støtter, der har gennem de senere år bl.a. har været i Athen og Los Angeles, 

Vi har igen i 2019 fået udtaget en deltager som skal repræsentere Danmark ved Special Olympics i Abu Dhabi. Dette er tredje gang i træk vi har fået udtaget ryttere til Special Olypics. De tidligere deltager er alle vendt hjem til Danmark med rigtig flotte resultater, heriblandt både guld-, sølv-, og bronzemedaljer.

 

En ting de alle har til fælles

Selvom de fleste handicapryttere adskiller sig fra hinanden i form af diagnose og behov m.m., så har de alle sammen en ting tilfælles; når de kommer på Askov Ridecenter er det altid ugens absolutte højdepunkt, og der bliver ikke sparet på knus, kram og kys på kinden til deres faste hjælpere.

Handicapridning Askov Ridecenter
Handicapridning Askov Ridecenter
Handicapridning Askov Ridecenter
Handicapridning Askov Ridecenter
Handicapridning